Blinde vinken bereid als ossobuco
- 6 personen
- 110 min
- waardering 6,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 300 g kalfsgehakt
- 2 uien, in stukjes
- olijfolie
- 80 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
- 6 dunne kalfslapies
- bloem
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
- 300 ml kippen- of andere gevogeltebouillon
- 2 laurierblaadjes
Bereiden
Bak het gehakt met 1 gesneden ui in een scheutje olijfolie 5 minuten in een koekenpan. Voeg van het vuur af zout, peper en de Parmezaanse kaas toe.
Leg de kalfslapjes plat neer op een werkvlak, snijd ze in tweeën en verdeel het gehakt erover. Sluit de kalfslapjes om de vulling zodat er blinde vinken ontstaan. Bind ze vast met keukentouw en bestuif ze met bloem.
Fruit de andere ui in een gietijzeren braadpan in een beetje olie en leg de blinde vinken erbij. Braad ze rondom bruin en voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillon, laurier en wat zout en peper toe. Roer goed, leg het deksel op de pan stoof alles 1 uur en 30 minuten; roer of en toe.
Extra benodigd
Keukentouw
Tips
Voeg eventueel halverwege de bereidingstijd de fijngeraspte schil en het sap van 1 citroen toe. Serveer de blinde vinken bijvoorbeeld bij gegratineerde macaroni of gewoon bij naturel pasta (tagliatelle, penne enz.)
Kookboek
Het recept 'Blinde vinken bereid als ossobuco' is afkomstig uit het kookboek...
Slow cooking, stoven en smoren
diverse auteurs
'Slow cooking' bevat talloze recepten voor klassieke en moderne stoofschotels, van supersimpel tot uitgebreid - maar altijd verrassend. Langzaam... lees verder
© Uitgeverij Terra