Stoofschotel met kalfsvlees, abrikozen en paprika
bereiden
Bevat per portie
410 kcal
47 g eiwit
7 g vet
36 g koolhydraten
Ingrediënten
- 750 g kalfsfricandeau of kalfslapjes, in blokjes
- 6 sjalotjes, in vieren
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 rode paprika's, in stukjes
- 200 g gedroogde abrikozen, in vieren
- ½ eetlepel chilipoeder
- 2 theelepels kaneel
- ½ theelepel djinten (gemalen komijn)
- 100 ml vleesfond of -bouillon
- 2 eetlepels olijfolie of 25 g boter
Bereiden
Schep het vlees met de sjalotjes, knoflook, paprika, abrikozen in een stevige braadpan met een dikke bodem door elkaar. Schep 1 theelepel zout en 1 theelepel peper en de kruiden er voorzichtig door en voeg de bouillon en olijfolie toe.
Zet de pan afgedekt op heel zacht vuur met een vlamverdeler erover of zet de pan in de oven op 175 °C. Laat het vlees in ca. 2 uur gaar worden. Schep het vlees tussendoor een keer om.
Serveer het gestoofde vlees in een rijstrand (van rijst waar u fijngehakte pistachenootjes en wat fijngehakte verse munt door mengt). Lekker met peultjes of spruitjes en tamme kastanjes.
Het recept 'Stoofschotel met kalfsvlees, abrikozen en paprika' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ahanov Michael | Shutterstock.com