Konijn met witte bonen en chorizo

6 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g gedroogde judionbonen of gedroogde boterbonen, 1 nacht geweekt in koud water
  • olijfolie
  • 2 konijnen, in stukken (slager of poelier)
  • 200 g kleine chorizoworstjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 selderijstengel, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 4-5 jeneverbessen, licht geplet
  • 500 ml droge cider
  • 750 ml verse, lichte kippenbouillon

Bereiden

Laat de bonen uitlekken en doe in een pan met schoon, koud water. Breng het water aan de kook en laat de bonen 1 uur koken of tot ze gaar zijn.

Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan. Breng de stukken konijn op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout en bak ze rondom goudbruin. Hevel het vlees over in een stoofpan. Bak de chorizo in de koekenpan goudbruin en voeg toe aan het konijnenvlees in de stoofpan.

Doe de groenten in de koekenpan met de chorizo-olie en bak 10 minuten. Bak de knoflook de laatste minuut mee. Schep alles er met een spatel uit (de rest van de olie heb je niet meer nodig) en voeg toe aan het vleesmengsel in de stoofpan.

Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en cider toe aan de inhoud van de stoofpan, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Schenk vervolgens de bouillon erbij. Doe het deksel op de pan, breng de inhoud aan de kook, zet het vuur laag en stoof het geheel 2 tot 2½ uur. Laat de bijna gare bonen uitlekken en laat ze het laatste halfuur mee garen in de stoofpot.

Proef of er nog iets bij moet en serveer met knapperig brood om lekker in de saus te dopen.

Kookboek

Het recept 'Konijn met witte bonen en chorizo' is afkomstig uit het kookboek...

Basque

José Pizarro laat met 'Basque' zien hoe makkelijk het is om de lekkerste gerechten uit Spaans Baskenland zelf thuis te maken: van pintxos en huiselijke gerechten... lees verder

© Good Cook

Konijn tips