Lamsbout in de oven op een bedje van hooi
5 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 lamsbout van 1,2 kg
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 bol knoflook, in zijn geheel en ongepeld
- olijfolie
Bereiden
Schroei de lamsbout aan alle kanten dicht in een gietijzeren pan (bv. van Le Creuset), kruid met peper en zout.
Leg in een keramische ovenschaal een laagje hooi van ca. 2 cm en leg hierop de lamsbout, de tijm, de rozemarijn en de bol knoflook. Laat gedurende 25 à 30 minuten garen in een oven op 180 °C. Draai de lamsbout na 15 minuten om.
Serveer met bijvoorbeeld krielaardappeltjes en rozemarijn.
Kookboek
Het recept 'Lamsbout in de oven op een bedje van hooi' is afkomstig uit het kookboek...
La cuisine d'Angélique
Angélique Deckers
Angélique verzamelde authentieke recepten van de oudste inwoners van het bergdorpje Les Pierrons en vult ze aan met zuiderse gerechten vol typische
... lees verder © Uitgeverij LannooLamsbout tips
Reacties op dit recept
-
Karin
Waar haal ik hooi vandaan? Af en toe wordt er gemaaid langs de singel, maar de hondjes doen er ook hun best...
- Nanda Denk aan een pakje hooi voor konijnen, dat is ook in de supermarkt verkrijgbaar.