Lamsbout met pistachenootjes en abrikozen
bereiden
Bevat per portie
465 kcal
34 g eiwit
33 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel milde currypasta
- 100 g pistachenootjes, gepeld
- 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes
- 2 eetlepels verse munt, fijngeknipt
- 1 lamsbout (zonder been) van 1 kg, op kamertemperatuur
- 25 g boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit het sjalotje met de knoflook en de currypasta even aan.
Hak de pistachenootjes in de keukenmachine fijn en meng de abrikozen, het uimengsel, de andere twee lepels olie en de munt erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep een derde van dit mengsel in de lamsbout in de holte waar het been heeft gezeten.
Vet een passende ovenschaal in met boter. Leg de lamsbout erin en verdeel de rest van het pistachenotenmengsel over de bovenkant van de lamsbout. Druk het mengsel goed aan. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de lamsbout.
Schuif de schaal in de oven en braad de lamsbout in ca. 60-75 minuten bruin en van binnen rosé.
Lekker met rijst of couscous met verse kruiden en broccoli.
Extra benodigd
Keukenmachine
Variatietip
Gebruik in plaats van de lamsbout een kip van 1 kg.
Het recept 'Lamsbout met pistachenootjes en abrikozen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Slawomir Fajer | Shutterstock.com