Draadjesvlees
- 6 personen
- 210 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 10 g zout
- 6 g peper
- 2 kg riblappen, in stukken van 200 g
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1 winterpeen, gesneden
- 2 rode uien, gesneden
- 400 ml rode wijn
- 1 liter runderbouillon
- 2 blaadjes laurier
Bereiden
Meng bloem met zout en peper en bestrooi de riblappen er aan beide kanten mee. Schud de overtollige bloem van de riblappen.
Bak de helft van het vlees in 2 eetlepels olie in de stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.
Bak intussen in een koekenpan de winterpeen en ui aan in 2 eetlepels olie en voeg dit bij de riblappen. Blus de inhoud van de koekenpan af met een glas rode wijn, laat even opkoken en voeg toe aan de stoofpan.
Giet het restant van de rode wijn op de riblappen, evenals de warme bouillon en de laurier (zorg dat de riblappen onderstaan, voeg anders nog wat bouillon toe).
Laat minimaal 3 uur stoven met het deksel voor twee derde op de pan. Controleer de garing, verwijder de laurier en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Serveer direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Opmerking
'Klassieker onder de klassiekers, en de mijne is met extreem weinig ingrediënten om vooral de smaak van het gesudderde vlees te proeven. Veel mensen nemen sukade voor dit gerecht, mag van mij, maar dat extra vetje in riblappen geeft wel meer smaak.' - Julius Jaspers
Kookboek
Het recept 'Draadjesvlees' is afkomstig uit het kookboek...
Stoofbijbel
Julius Jaspers
Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto's en how-to's laat Julius Jaspers zien hoe je de allerlekkerste stoofgerechten maakt. Van klassiekers als boeuf bourguignon, hazenpeper en gekonfijte eend tot verrassende nieuwe recepten als... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma