Boeuf Stroganoff
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 800 g runderfilet
- 4 uien, fijngehakt
- 3 sjalotjes, fijngehakt
- 1 grote wortel, in kleine blokjes
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 750 ml witte wijn
- 200 g champignons, in plakjes
- 80 g boter
- 1 likeurglaasje cognac
- 150 ml slagroom
Voorbereiden
Snijd het rundvlees in reepjes van 2½ cm lang; bestrooi met zout en peper.
Doe de ui, sjalot en wortel in een aardewerken schotel. Voeg het vlees toe, het laurierblad en de blaadjes tijm. Giet er de witte wijn bij. Laat ten minste 12 uur marineren in de koelkast, met deksel op de schotel; roer af en toe.
Bereiden
Laat het vlees uitlekken en dep droog. Laat de marinade tot de helft indikken en zeef.
Bak de champignons in een koekenpan in 30 gram boter, laat uitlekken en houd warm.
Gooi het vet weg, veeg de koekenpan schoon. Verwarm er de resterende 50 gram boter in, voeg het vlees toe en bak 5 minuten op hoog vuur; keer voortdurend, zodat het niet aanbrandt.
Verwarm de cognac, giet in de stoofpan en flambeer. Meng en schep het vlees uit de pan met behulp van een schuimspaan en leg in een dienschaal. Houd warm.
Doe de champignons in de koekenpan, voeg de marinade en slagroom toe. Roer op hoog vuur om de saus te laten indikken, voeg zo nodig zout en peper toe en begiet er het vlees mee. Serveer heel warm.
Kookboek
Het recept 'Boeuf Stroganoff' is afkomstig uit het kookboek...
De grote Larousse voor de thuiskok
diverse auteurs
Boeuf bourguignon of pizza Quattro Stagioni? Spaghetti carbonara of pakketjes rode poon? Ben je een fan van aperitiefjes met lekkere hapjes, dagelijks de kok
... lees verder © Uitgeverij LannooRundvlees tips
Reacties op dit recept
-
Henk
Wat is eigenlijk de toegevoegde waarde van flamberen?
Geeft dat extra smaak of zo? Het is niet zonder risico's.- claudia Alcohol brandt eruit, maar smaak blijft.
- jacqueline Geeft een speciale extra smaak aan het gerecht. Zorg er in ieder geval voor dat je afzuigkap uit staat, dan is het risico beperkt.