Toscaans draadjesvlees met aardappelen
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 500 g gestoofd vlees, in kleine stukjes gesneden
- 500 g gekookte aardappelen
- 3-4 blaadjes salie of 1 takje rozemarijn
- 500 g tomaten, gepeld, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
Bereiden
Verhit de olie in een grote, ondiepe pan. Doe er de uitjes bij, roer regelmatig en laat ze 5 minuten bakken tot ze zacht zijn. Voeg het vlees toe, draai het vuur wat hoger en blijf 5 minuten regelmatig roeren tot het lichtbruin is. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het warm.
Doe de aardappelen met de salie of rozemarijn in de pan, roer ze goed door elkaar, doe er de tomaten bij en voeg naar smaak peper en zout toe. Draai het vuur laag en laat ze 5 minuten bakken.
Doe het vlees terug in de pan en laat alles nog 15-20 minuten pruttelen tot het ingedikt en gloeiend heet is. Serveer het direct.
Kookboek
Het recept 'Toscaans draadjesvlees met aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Toscane
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel Toscane' bevat zowel authentieke regionale recepten als lokale tradities, klassieke wijnen en speciaalzaakjes. Van ravioli uit Siena, konijn uit
... lees verder © Van DishoeckRundvlees tips
Reacties op dit recept
- Noortje Recept is tamelijk incompleet. Recept voor stoofvlees hoort erbij.
- Henny Ik vond het een beetje een saai recept. Ik had er meer van verwacht. Daarom heb ik er nog sperzieboontjes en vers gemalen peper aan toegevoegd, met een glas rode wijn. Toen kreeg het meer smaak.
- Hanny Ik heb hier nog een paar tenen knoflook, zout, peper, scheut droge sherry en wat jus van het braadvlees bij gedaan. Erg lekker.