Gestoofd rundvlees met amarone
bereiden
Ingrediënten
- 1¼ kg schouderstuk of sukadestuk, aan een stuk en van vetrandjes ontdaan
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 wortels, gehalveerd
- 1 stengel bleekselderij, gehalveerd
- 1 ui, gehalveerd
- 1 eetlepel boter
- 750 ml amarone di valpolicella of andere rode wijn
- zachte polenta, om erbij te serveren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 4).
Bind het vlees met keukentouw op, zodat het zijn vorm behoudt terwijl het in de pan ligt. Verhit de olie in een vuurvaste braadpan, voeg het vlees toe en schroei het aan alle kanten goed dicht. Bestrooi met flink wat zout en peper. Voeg, wanneer het vlees bijna overal goed bruin ziet, de groenten en boter toe en bak de groenten tot ze gaan verkleuren.
Voeg de wijn toe, leg een deksel op de pan zodra de wijn gaat pruttelen en zet de pan in de oven. Laat hem 1 uur staan, zet de oven vervolgens op 160 °C (gasstand 2-3) en laat nog eens 1½ uur in de oven staan of tot het vlees gaar is. Draai gedurende deze tijd het vlees een of twee keer om.
Haal het vlees uit de pan, verwijder het touw en leg het vlees op een snijplank, terwijl je de saus afmaakt. Pureer de groenten met een mixer. Misschien moet je eerst de groenten een beetje fijnsnijden of wat vocht uit de pan toevoegen om een gladde puree te krijgen.
Snijd het vlees in ongeveer 12 dikke plakken. Dien drie plakken per persoon op met wat saus erover en polenta erbij.
Extra benodigd
Keukentouw, mixer
Kookboek
Het recept 'Gestoofd rundvlees met amarone' is afkomstig uit het kookboek...
Ciao bella, de smaak van Venetië
Tessa Kiros
Van cicchetti en antipasti tot secondi, dolci en alle gangen daaromheen: Tessa Kiros koos voor 'Ciao bella' de lekkerste authentiek Venetiaanse recepten. Een
... lees verder © Uitgeverij Terra