Runderrollade met kruidensaus
bereiden
Ingrediënten
- 1½ kg zacht rundvlees, opgebonden tot rollade
- 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
- 2-3 salieblaadjes, fijngehakt
- 1 takje verse tijm, fijngehakt
- 6 takjes platte peterselie, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 ml fruitige olijfolie
Bereiden
Haal het vlees 30 minuten voordat je het in de oven zet uit de koelkast. Verwarm de oven 10 minuten voor op gasstand 6-7 / 190 °C.
Meng de fijngehakte kruiden in een kom met de knoflook, de olijfolie, zout en peper. Zet deze marinade op kamertemperatuur apart.
Bestrooi de rollade rondom met zout en peper en leg hem zonder olie of boter in een ovenschaal. Zet hem 35-40 minuten in de oven.
Haal de rollade uit de oven en giet de marinade erover. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Runderrollade met kruidensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Gebraden en gevuld
diverse auteurs
Kip, rund, kalf, varken, lam... ze laten zich allemaal heerlijk braden. Geroosterde kip met citroen, varkensfilet met geroosterde artisjokken en salie of lamsrack
... lees verder © Uitgeverij TerraRundvlees tips
Reacties op dit recept
- marsha Heerlijk recept, absoluut een favoriet in mijn vriendenkring.
- diny Lijkt me heerlijk en wil het gaan maken, kan ik de rollade ook zelf vullen.