Rundvlees met shiitake en peultjes uit de wok
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vlees
bevat per portie
- 310 kcal
- 27 g eiwit
- 18 g vet
- 14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 theelepel maïzena
- 200 g bieflapjes, in dunne reepjes
- 3 eetlepels roerbakolie
- 1 ui, in dunne partjes
- 100 g shiitake, in dunne plakjes
- 75 g peultjes, gehalveerd
- 2-3 eetlepels oestersaus
Bereiden
Roer in een kom 1 eetlepel sojasaus met de sambal en maïzena door elkaar en schep de reepjes vlees erdoor. Laat ze 5 minuten staan. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin. Schep ze op een bord.
Roerbak de ui, shiitake en peultjes ca. 2 minuten op hoog vuur en voeg dan de oestersaus, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels water toe. Verwarm het geheel nog ca. 4 minuten, schep het vlees erdoor en warm alles nog even goed door. Lekker met (jasmijn)rijst.
Bron
Het recept 'Rundvlees met shiitake en peultjes uit de wok' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com