Rundvlees met shiitake en peultjes uit de wok

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

bevat per portie

  • 310 kcal
  • 27 g eiwit
  • 18 g vet
  • 14 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 theelepel maïzena
  • 200 g bieflapjes, in dunne reepjes
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 100 g shiitake, in dunne plakjes
  • 75 g peultjes, gehalveerd
  • 2-3 eetlepels oestersaus

Bereiden

Roer in een kom 1 eetlepel sojasaus met de sambal en maïzena door elkaar en schep de reepjes vlees erdoor. Laat ze 5 minuten staan. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin. Schep ze op een bord.

Roerbak de ui, shiitake en peultjes ca. 2 minuten op hoog vuur en voeg dan de oestersaus, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels water toe. Verwarm het geheel nog ca. 4 minuten, schep het vlees erdoor en warm alles nog even goed door. Lekker met (jasmijn)rijst.

Bron

Het recept 'Rundvlees met shiitake en peultjes uit de wok' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Rundvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • PeterNet geprobeerd. Heerlijk recept, alleen zou ik de volgende keer wat knoflook en een lente-uitje toevoegen.

    reageren