Steak met salade van witlof

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • steak voor 2 personen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • olijfolie
  • boter
  • 3 stronkjes witlof
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • mayonaise

Bereiden

Dep de steak droog en kruid met peper en zout. Plet de knoflookteentjes en verwijder het vel.

Bak het vlees samen met de rozemarijn, tijm en knoflook in een mengeling van olijfolie en boter, ongeveer 3 minuten aan elke kant tot het rosé is.

Snijd het witlof en de bladpeterselie heel fijn en meng er de kappertjes en wat olijfolie onder. Serveer met (zelfgemaakte) mayonaise.

Kookboek

Het recept 'Steak met salade van witlof' is afkomstig uit het kookboek...

Puur & lichter

Pascale Naessens

Wil je afvallen en lukt het maar niet, dan is dit boek zeker iets voor jou. Na de korte en duidelijk onderbouwde inleiding door William Cortvriendt kun je de theorie meteen omzetten in de praktijk met de heerlijke recepten van Pascale Naessens... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Steak recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!