Steak met salade van witlof
- 2 personen
- 15 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- steak voor 2 personen
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes tijm
- olijfolie
- boter
- 3 stronkjes witlof
- 1 handvol bladpeterselie
- 2 eetlepels kappertjes
- mayonaise
Bereiden
Dep de steak droog en kruid met peper en zout. Plet de knoflookteentjes en verwijder het vel.
Bak het vlees samen met de rozemarijn, tijm en knoflook in een mengeling van olijfolie en boter, ongeveer 3 minuten aan elke kant tot het rosé is.
Snijd het witlof en de bladpeterselie heel fijn en meng er de kappertjes en wat olijfolie onder. Serveer met (zelfgemaakte) mayonaise.
Kookboek
Het recept 'Steak met salade van witlof' is afkomstig uit het kookboek...
Puur & lichter
Pascale Naessens
Wil je afvallen en lukt het maar niet, dan is dit boek zeker iets voor jou. Na de korte en duidelijk onderbouwde inleiding door William Cortvriendt kun je de theorie meteen omzetten in de praktijk met de heerlijke recepten van Pascale Naessens... lees verder
© Uitgeverij Lannoo