Gesmoorde varkenshaas met appel uit de slow cooker
- 6 personen
- 150 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes, in grote stukken gesneden
- 80 g boter
- 2 eetlepels rietsuiker
- 200 ml cider
- 6 appels, elk in vieren gesneden
- 4 takjes verse salie (desgewenst)
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Laat de boter smelten in een koekenpan. Bak er de stukken vlees snel rondom goudbruin in. Voeg de rietsuiker toe en laat karameliseren. Giet er de cider bij, schraap alle aanbaksels los en laat iets inkoken.
Schep het mengsel over in de pot van de slow cooker. Voeg de partjes appel en desgewenst de salie toe. Leg het deksel op de cooker en laat 4 uur op lage temperatuur of 2 uur op hoge temperatuur stoven.
Serveer met aardappelpuree en lepel er het kooknat over.
Extra benodigd
Slow cooker
Variatietip
Je kunt de varkenshaasjes vervangen door in stukken gesneden varkens halskarbonades. Verdubbel in dat geval de kooktijd.
Kookboek
Het recept 'Gesmoorde varkenshaas met appel uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...
Topgerechten uit de slow cooker
Jean-Francois Mallet
Wie van heerlijk lang gestoofde gerechten houdt, kan niet meer zonder slow cooker. Die stooft heel langzaam voor jou verwarmende schotels, smeltend zacht vlees... lees verder
© Good Cook