Varkenshaas met bacon en sinaasappel
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 330 kcal
- 28 g eiwit
- 23 g vet
- 4 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 varkenshaasjes, in ½ cm dikke plakjes
- 50 g boter
- 100 g bacon, in stukjes
- 1 theelepel anijszaadjes
Bereiden
Schil de sinaasappels dik, zodat ook de witte velletjes eraf zijn. Snijd boven een kom de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.
Bestrooi de plakjes varkenshaas met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de bacon 3 minuten. Voeg de varkenshaas toe en bak het vlees in 3 minuten aan beide kanten bruin. Roer het opgevangen sinaasappelsap en de anijszaadjes erdoor en verhit alles nog 1 minuut. Schep de partjes sinaasappel erdoor.
Lekker met een warme aardappelsalade.
Bron
Het recept 'Varkenshaas met bacon en sinaasappel' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sunny Forest | Shutterstock.com