Aardappelen uit de oven met een tomatenkorstje
- 6 personen
- 75 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, in dikke ringen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 750 g vastkokende aardappelen, zoals Desiree of Marfona
- 1 kg grote tomaten, in plakjes
- 300 ml hete groentebouillon (of lamsbouillon), plus een beetje extra
- 2 theelepels gedroogde tijm
- ½ theelepel kaneel
- handvol muntblaadjes, grof gehakt
Bereiden
Verhit de oven tot 200 °C / gasstand 6.
Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan met dikke bodem en bak de uitjes 10-15 minuten met een flinke snuf zout tot ze zacht zijn en goudbruin beginnen te worden. Roer de knoflook erdoor.
Schil de aardappelen en snijd ze in ronde schijfjes van ongeveer 6 mm. Leg de plakjes aardappel in een ovenschaal, strooi de uitjes en knoflook erover, dek ze af met de plakjes tomaat en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.
Sprenkel de resterende olie over de groenten en giet de hete bouillon erover. Roer de tijm en kaneel erdoor, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 45 minuten in de oven. Verwijder het folie en laat de schaal nog 10-15 minuten in de oven staan tot zich een goudbruin korstje vormt. Als het er wat te droog uit begint te zien, moet je er nog een extra scheutje bouillon over sprenkelen. Het gerecht is klaar wanneer de aardappelen zacht aanvoelen als je er met een mes in prikt.
Strooi de muntblaadjes erover en zet de schaal op tafel.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Aardappelen uit de oven met een tomatenkorstje' is afkomstig uit het kookboek...
Comptoir Libanais
Tony Kitous & Dan Lepard
Van Londen's mediterrane topcafé 'Comptoir Libanais' naar je eigen keuken. In 80 makkelijke recepten combineren Tony Kitous en Dan Lepard de traditionele... lees verder
© Uitgeverij Terra