Smashed potatoes
- 4 personen
- 70 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg Red Balance aardappels
- 2 eetlepels appelazijn
- 3 eetlepels koolzaadolie
- 1 eetlepel venkelzaad
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Boen de Red Balance aardappels schoon en kook in 20 minuten in de schil gaar. Giet de aardappels af. Laat de aardappels kort droogstomen, zodat het overtollige vocht verdampt. Besprenkel de aardappels met de appelazijn en laat 15 minuten rusten.
Plet de aardappels met een vork en besprenkel met de koolzaadolie, wat zout en het venkelzaad. Bak de aardappels 40 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze krokant zijn.
Kookboek
Het recept 'Smashed potatoes' is afkomstig uit het kookboek...
Sharon gaat lokaal
Sharon de Miranda
Koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten is duurzaam en gezond en gemakkelijker dan je denkt. Met deze 85 toprecepten van tv-kok Sharon de Miranda tover je in een handomdraai de meest fantastische maaltijden op tafel... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Simone van den Berg