Kruidige appelcake
bereiden
Ingrediënten
- 180 g boter, zacht
- 95 g bruine basterdsuiker
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 3 eieren, licht geklopt
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g volkorenmeel
- ½ theelepel kaneel
- 125 ml melk
- 400 g appels, in stukjes
- ¼ theelepel koekkruiden
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker, extra
- 25 g amandelschaafsel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 20 cm in en bedek de bodem met bakpapier.
Klop met een mixer de boter en suiker licht en romig in een kleine kom. Klop de citroenrasp erdoor en dan geleidelijk het ei. Doe het mengsel in een grote kom. Zeef het bakmeel en volkorenmeel. Schep met een metalen lepel om en om de melk en de meelsoorten en kaneel erdoor. Roer tot het mengsel bijna glad is.
Schep de helft van het mengsel in de springvorm, leg er driekwart van de stukjes appel op en bedek dat met het restant van het meelmengsel. Leg de resterende stukjes appel langs de rand. Meng de koekkruiden, extra suiker en amandelen en strooi dit over de cake.
Bak de cake 1 uur, tot een prikker die u erin steekt er schoon uit komt. Laat de cake 15 minuten in de vorm zitten en laat hem dan afkoelen op een rooster.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 20 cm), bakpapier, mixer, zeef
Kookboek
Het recept 'Kruidige appelcake' is afkomstig uit het kookboek...
Zoete en hartige hapjes
diverse auteurs
'Zoete en hartige hapjes' bevat simpele recepten zoals muffins en scones; traditionele recepten zoals madeleines, rosbief sandwiches en Madeira cake; chocola... lees verder
© De Lantaarn