Appeltaart op grootmoeders wijze
bereiden
Ingrediënten
- 50 g rozijnen
- een scheutje calvados
- 300 g kruimeldeeg
- 1½ kg appels (Reine des Reinettes of een andere Reinet)
- 2 eieren
- 250 ml melk of een mengsel van melk en slagroom
- 50 g suiker
- het merg uit 1 vanillestokje
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Wel de rozijnen in de calvados.
Rol het deeg uit en bekleed daarmee een beboterde taartvorm of taartring (zet die op een met bakpapier beklede bakplaat) van 26 cm doorsnee. Leg een stuk bakpapier dat groter dan het deeg is op het deeg en vul de vorm met gedroogde bonen of blindbakbonen. Bak de bodem 10 minuten, verwijder het papier en de bonen en bak hem nog 5 minuten.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in niet te dunne en niet te dikke plakjes (ca. 5 mm). Schik ze op de taartbodem.
Laat de rozijnen uitlekken (maar bewaar de calvados) en leg ze op de appels.
Klop de eieren met de melk, suiker, het vanillemerg en de calvados. Schenk dit mengsel over de appels en bak de taart ca. 30 minuten.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 26 cm), bakpapier, blindbakvulling
Kookboek
Het recept 'Appeltaart op grootmoeders wijze' is afkomstig uit het kookboek...
Een appel per dag
Keda Black
De 70 recepten in 'Een appel per dag' laten zien hoe fantastisch en veelzijdig het gebruik van de appel in de keuken kan zijn. Naast het bakken van appeltaarten... lees verder
© Good Cook