Bananenbroodjes met passievruchtenboter
bereiden
Ingrediënten
- 350 g fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 125 ml plantaardige olie
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 215 g bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel gemalen kaneel
- voor de passievruchtenboter
- 250 g smeerbare roomkaas
- 3 eetlepels poedersuiker
- 3 eetlepels passievruchtenpulp, met het sap
- 2 theelepels citroensap
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet twaalf broodjesvormen van 8 x 3 cm royaal in.
Klop suiker en eieren in een grote kom. Voeg olie en 2 eetlepels warm water toe. Klop 1 minuut en roer de banaan erdoor.
Zeef bloem, bakpoeder en kaneel erboven en roer. Schep het mengsel in de broodjesvormen en bak de minibroodjes 15-18 minuten of tot een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt.
Voor de passievruchtenboter: meng roomkaas en poedersuiker in een keukenmachine. Schep in een kom en roer de passievruchtenpulp erdoor. Voeg geleidelijk en naar smaak het citroensap toe. Serveer met de bananenbroodjes.
Extra benodigd
12 broodjesvormen van 8 x 3 cm, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Bananenbroodjes met passievruchtenboter' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker zonnig
diverse auteurs
Als het eindelijk lekker weer is, wil je niet lang in de keuken staan, maar heb je zin in snel en makkelijk klaar te maken recepten. In dit boek staan liefst 200: alles wat je
... lees verder © Uitgeverij Terra