Chocolade bananenbrood met karamel
bereiden
Bevat per portie
197 kcal
5 g eiwit
5 g vet
31 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 bananen
- 2 eieren
- 1 eetlepel cacao
- 2 eetlepels honing
- 110 g havermoutvlokken + 1 eetlepel extra
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 g karamel
Bereiden
Vet een cakevorm of broodvorm van ca. 15,5 x 5 cm in en bekleed die met bakpapier.
Doe de bananen en eieren in de keukenmachine (of blender) en mix ze tot een gladde massa. Voeg de cacao en honing toe en mix ze erdoor.
Voeg de havermout, bakpoeder en een snufje zout toe en mix tot de havermoutvlokken bijna fijn zijn.
Snijd de karamel in blokjes en schep ze door het beslag.
Verdeel het beslag over de vorm en bestrooi met de extra havermoutvlokken.
Bak het bananenbrood op 160 °C in 30 minuten gaar. Check met een satéprikker of het echt gaar is.
Laat even afkoelen op een rooster voor je het brood in plakken snijdt.
Extra benodigd
Cake-/broodvorm van ca. 15,5 x 5 cm, bakpapier, keukenmachine of blender
Bereiding in de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak het brood 40 minuten.
Opmerking
Dit chocolade-bananenbrood met karamel is echt alle vormen van lekker! Perfect als tussendoortje of snack. In dit recept gebruik ik geen meel of bloem maar havermout. Daardoor is dit bananenbrood glutenvrij. Check wel altijd de verpakking van de havermout.
Kookboek
Het recept 'Chocolade bananenbrood met karamel' is afkomstig uit het kookboek...
Bakken in de airfryer
Simone van der Koelen
De airfryer is een alleskunner volgens Simone van der Koelen. En dat is precies wat ze wil laten zien in 'Bakken in de airfryer'. In dit boek bakt Simone heerlijke zoete broodjes, taart, cupcakes, broodjes en broden. Maar ook hartige snacks, hapjes
... lees verder © Forte Culinair