Berko's original cheesecake
- 1 cheesecake
- 120 min
- waardering 7,6
- Gebak
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de bodem
- 250 g speculaas of speculoos
- 60 g boter
- voor de vulling
- 900 g roomkaas of zuivelspread
- 270 g suiker
- 5 hele eieren
- 1 eidooier
- 50 ml crème fleurette of scheproom (zie onderaan recept)
- 1 theelepel vanille-extract
- 25 g bloem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter. Vet een springvorm (Ø 26 cm) licht in en bekleed hem met bakpapier (knip uit een vel bakpapier een cirkel van 26 cm doorsnee en leg deze op de bodem van de springvorm; knip vervolgens 2 repen van 43 cm lang en 6 cm breed uit en plaats deze aan de binnenkant tegen de rand van de springvorm). Bedek de bodem met het speculaasmengsel. Bak de koekjesbodem 20 minuten.
Klop de roomkaas zacht en luchtig. Voeg de suiker toe en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom en het vanille-extract toe en klop nog 1 minuut. Strooi de bloem erbij en klop nog 1 minuut, of tot je een mooi glad mengsel hebt. Schenk deze vulling over de voorgebakken taartbodem in de bakvorm.
Stel de oventemperatuur in op 150 °C. Schuif de cheesecake in de oven en bak hem 1½ uur. Zet de oven uit en laat de taart er nog 2 uur in staan, de room moet nog een beetje vloeibaar zijn. Zet de cheesecake minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 26 cm), bakpapier
Scheproom
Scheproom is een soort vloeibare crème fraîche die in de delicatessenzaak en tegenwoordig ook in sommige supermarkten verkrijgbaar is. Je kunt deze room eventueel vervangen door slagroom of crème fraîche.
Kookboek
Het recept 'Berko's original cheesecake' is afkomstig uit het kookboek...
Cheesecakes van Berko
Steve Schouflikir
De Franse patisserieketen Berko weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. De basis is en blijft roomkaas en een brosse taartbodem, maar vanuit... lees verder
© Good Cook