Chocolade-cantuccini

50 stuks
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 170 g boter, op kamertemperatuur
  • 250 g basterdsuiker
  • 7 g vanille-extract
  • 90 g ei of 2 eieren
  • 370 g Italiaanse 00-bloem
  • 170 g pure chocolade, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een grote kom de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en 1 g zout met de spatel tot een glad geheel. Roer de eieren erdoor en schep lepel voor lepel de bloem erbij, blijf goed roeren, en voeg als laatste de chocolade toe.

Verdeel het deeg over de bakplaat in 2 lange stroken van ongeveer 6 cm breed en 25 cm lang met 6 cm tussenruimte.

Bak de stroken in 30 minuten gaar.

Doe de oven uit. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de stroken in 25 plakjes per strook. Plaats de bakplaat terug in de oven en laat de koekjes liggen tot de oven is afgekoeld.

Extra benodigd

Bakpapier

Tip

Dip de koekjes in de koffie of eet ze als dessert met een glas vin santo.

Kookboek

Het recept 'Chocolade-cantuccini' is afkomstig uit het kookboek...

Chocoladebijbel

Met meer dan 150 recepten, handige tips en aanwijzingen laat chocolatier Kees Raat in 'Chocoladebijbel' de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Koekjes tips