Haverkoekjes
bereiden
Ingrediënten
- 200 g havermeel
- 50 g notenpasta (of pindakaas)
- 25 g ahornsiroop of honing
- 45 g gebroken lijnzaad
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven tot 180 °C.
Hussel alles door elkaar. Is het deeg te droog, voeg dan een beetje water toe.
Rol het deeg met behulp van twee vellen bakpapier en een deegroller uit tot het ongeveer 2 mm dun is. Steek er koekjes uit met een vormpje of een glas.
Vet een ovenschaal in met olie en bak ze in 10 à 15 minuten lichtbruin.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Een waarschuwing is hier op z'n plaats. Deze koekjes zijn niet bepaald zoet. Helemaal niet, zelfs. Wij vinden dat wel lekker, en zo onzoet zijn ze ook prima voor tussendoor. Maar het staat je vrij de hoeveelheden aan te passen, natuurlijk. Ook zijn deze koekjes bijzonder goed voor je darmen, vanwege het lijnzaad! Havermeel is verkrijgbaar bij de biowinkel. Of maal havervlokken met een keukenmachine tot meel; zo gepiept. Overigens gaat hier de kreet 'de ene calorie is de andere nie' echt op. Deze koekjes zijn niet heel laagcalorisch, maar echt wel gezond!
Kookboek
Het recept 'Haverkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Ik eet en val af
Annemieke Jansen & Janine Jansen
In 'Ik eet en val af' geven Jansen & Jansen heldere achtergrondinformatie over afvallen én fijn en gezond leven en eten. De 100 eenvoudige, heerlijke recepten vormen de hoofdmoot van het boek. Met 'Ik eet en val af' is de kans kleiner dat wie
... lees verder © Fontaine Uitgevers. Beeld: Janine Jansen