Madeleines met karamels

28 madeleines
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,4obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g gezeefde biologische bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 g zachte boter
  • 2 eetlepels melk
  • 10 zachte karamels

Voorbereiden

Klop de eieren met de suiker tot een wit beslag. Voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de gezeefde bloem en het gezeefde bakpoeder toe en roer er dan de zachte boter en de melk doorheen. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

Snijd de karamels in drieën. Verwarm de oven voor op 220 °C.

Vul elk goed ingevet vakje van de minimadeleinevorm met een theelepeltje deeg en leg midden op elke madeleine een stukje karamel.

Zet in de oven. Laat 3 à 4 minuten bakken, temper dan het vuur tot 180 °C en bak nog eens 3 à 6 minuten. Zet de oven lager als de madeleines te snel bruin worden.

Extra benodigd

Minimadeleinevorm

Kookboek

Het recept 'Madeleines met karamels' is afkomstig uit het kookboek...

Madeleines

Madeleines, de elegante Franse cakejes met een ribbeltje, zijn heel simpel zelf te bakken. Zeventien recepten voor hartige soorten, zoals madeleines met tuinkruiden... lees verder

© Uitgeverij Becht

Madeleines tips