Madeleines met koffie
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 grote eieren
- 150 g suiker
- 150 g gezeefde biologische bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 125 g zachte boter
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel koffielikeur of instantkoffie
Voorbereiden
Klop de eieren met de suiker tot een wit beslag. Voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de gezeefde bloem en het gezeefde bakpoeder toe en roer er dan de zachte boter en de melk doorheen.
Voeg de koffielikeur of de instantkoffie toe. Meng goed door elkaar. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vul de goed ingevette vakjes van de minimadeleinevorm met een theelepeltje deeg.
Zet in de oven. Laat 3 à 4 minuten bakken, temper dan het vuur tot 180 °C en bak nog eens 3 à 6 minuten. Zet de oven lager als de madeleines te snel bruin worden.
Extra benodigd
Minimadeleinevorm
Kookboek
Het recept 'Madeleines met koffie' is afkomstig uit het kookboek...
Madeleines
Sandra Mahut
Madeleines, de elegante Franse cakejes met een ribbeltje, zijn heel simpel zelf te bakken. Zeventien recepten voor hartige soorten, zoals madeleines met tuinkruiden... lees verder
© Uitgeverij BechtMadeleines tips
Reacties op dit recept
- Wielly Die theelepel bakpoeder hoeveel gram is dat? Gebak en koekjes is nauwkeurig afwegen heel belangrijk dus alle recepten in grammen a.u.b.