Mini madeleines met citroenposset
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- voor de posset
- 600 ml slagroom
- 200 g fijne kristalsuiker
- rasp en sap van 2 kleine sinaasappels en 2 citroenen
- 2 theelepels verse munt, fijngehakt
- voor de madeleines
- 2 eieren
- 80 g fijne kristalsuiker
- 100 g plus 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel honing
- rasp van 1 sinaasappel
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 g boter, gesmolten en afgekoeld
Voorbereiden
Verwarm voor de posset de slagroom, suiker, rasp en munt 3-5 minuten in een steelpannetje, tot de suiker opgelost is. Breng het mengsel aan de kook en schenk het vervolgens door een zeef in een kan, zodat de munt en rasp achterblijven. Roer het sinaasappel- en citroensap erdoor en schenk over in kleine glaasjes. Zet 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
Om de madeleines te maken, klop je de eieren en suiker tot het mengsel licht en romig is. Voeg de gezeefde bloem, honing, sinaasappelrasp en het vanille-extract toe en klop opnieuw. Spatel de gesmolten boter erdoorheen. Schep het mengsel in de spuitzak en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C, gasovenstand 4.
Spuit een klein beetje beslag in iedere holte van de madeleinevorm en bak de madeleines 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. (Als je maar één madeleinevorm hebt, bak ze dan in porties en bewaar ondertussen het resterende beslag in de koelkast.) Leg de madeleines op een rooster om af te koelen.
Serveer bij ieder glaasje posset 3 minimadeleines (je houdt een aantal madeleines over voor een tweede ronde). De madeleines en de posset kun je het beste op de dag zelf nuttigen.
Extra benodigd
Spuitzak, 2 madeleinevormen voor 20 mini madeleines elk, ingevet
Kookboek
Het recept 'Mini madeleines met citroenposset' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine taartjes
Hannah Miles
Of je nu schattige tulbandjes wilt maken of juist helemaal weg bent van minimadeleines: behalve verrukkelijk zijn deze kleine maar fijne versies van de bekendste... lees verder
© Uitgeverij Becht