Crostini met tomaat, ham en courgette
- 30 crostini
- 15 min
- waardering 7,6
- Amuse
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 30 plakjes stokbrood, geroosterd
- 1 of 2 teentjes knoflook, gehalveerd
- olijfolie
- bosje rucola
- 2 tomaten, in plakken
- 4 eetlepels pesto
- 100 g roomkaas
- 3 plakken prosciutto, waarvan 1 zeer fijn gesneden
- 1 theelepel mosterd
- ½ courgette, in plakjes
- 10 plakjes fontina of andere smeltkaas
- 5 ansjovisfilets, in de lengte doormidden gesneden
Bereiden
Wrijf de geroosterde plakjes stokbrood in met de gehalveerde knoflook. Besprenkel ze vervolgens met olijfolie en een beetje zout.
Beleg 10 crostini met enkele blaadjes rucola. Leg daarop een plakje tomaat en garneer met wat pesto.
Meng de roomkaas met de fijngehakte prosciutto en mosterd en besmeer 10 crostini met dit mengsel. Snijd de twee hele plakken ham in 10 dunne repen, rol ze op en leg op de crostini.
Beleg de overige crostini met een plakje fontina. Laat deze even smelten in een hete oven en leg er vervolgens een plakje courgette en een ansjovisfiletje op.