Borrelbrood met belegen kaas, kruidenboter en bosui

1 brood
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 brood, bij voorkeur een witte desembol
  • 200 g belegen kaas
  • 60 g kruidenboter
  • 1-2 bosuitjes, in ringetjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd het brood om de 2 tot 3 cm in tot bijna onderaan, zodat er vierkantjes ontstaan. Kijk uit dat je niet te ver doorsnijdt, de bodem van het brood moet heel blijven.

Verdeel de belegen kaas in plakjes over de insnijdingen van het brood. Laat de kruidenboter smelten en bedruppel het brood daarmee. Strooi er tot slot de bosuitjes over. Verpak het brood in aluminiumfolie en bak het 15 minuten. Verwijder het folie en bak het brood nog 10 tot 15 minuten, totdat de vulling gesmolten is en het brood lekker knapperig is.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Variatietips

Met mozzarella en knoflook. Snijd 2 bollen (buffel)mozzarella van 125 g in dunne plakjes en vul het brood daarmee. Smelt 50 g boter en meng daar 1 tot 2 tenen fijngehakte knoflook en 1 tot 2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie door. Breng de boter op smaak met wat zout en peper en bedruppel het brood ermee. Met spek en brie. Snijd 100 g plakjes ontbijtspek in kleine stukjes en bak ze samen met 1 gesnipperd sjalotje 10 tot 15 minuten tot het spek krokant is. Laat het mengsel uitlekken op keukenpapier en breng het op smaak met wat peper. Snijd 200 g brie in plakjes en vul het brood ermee. Verdeel het spekmengsel daarover en bedruppel het brood tot slot met 40 g gesmolten boter.

Opmerking

'Met dit brood wordt elke borrel een succes! Het is supermakkelijk te maken en heel gezellig om met elkaar te eten. Het idee is simpel: koop je favoriete brood bij de bakker en vul het met lekkere ingrediënten. Mijn voorkeur gaat uit naar een witte desembol, maar je kunt het net zo goed met een langwerpig volkorenbrood maken. Plukken maar!' - Rutger van den Broek

Kookboek

Het recept 'Borrelbrood met belegen kaas, kruidenboter en bosui' is afkomstig uit het kookboek...

Het hartige bakboek

Na drie succesvolle bakboeken met zoete recepten vond Rutger van den Broek het de hoogste tijd om eens op de hartige toer te gaan. 'Het hartige bakboek' bevat 60 hartige bakrecepten met ruim 70 variaties, van borrelhapjes tot een compleet hoofdgerecht

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Harold Pereira

Overig brood tips