Focaccia met Australische fusionsalade
bereiden
Bevat per portie
383 kcal
12 g eiwit
15 g vet
48 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 rode ui, in partjes
- 1 rode paprika, in brede repen
- 1 courgette, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
- 1 (voorgebakken) focaccia
- 30 g rucola of veldsla
Bereiden
Verwarm de grill voor.
Schep op een bakblik de ui, paprika, courgette en olijfolie door elkaar en rooster de groenten onder de grill in ca. 5 minuten beetgaar, schep ze regelmatig om.
Klop intussen in een kom een dressing van het limoensap met de sambal, sojasaus en sesamolie. Schep het bieslook erdoor.
Snijd de focaccia (diagonaal) in 2 stukken en snijd deze overlangs door. Leg de onderkanten op twee borden, en verdeel de rucola of veldsla erover. Schep de geroosterde groenten door de dressing en schep ze dan op de onderkanten van de focaccia. Leg de bovenkanten van de focaccia er losjes op.
Het recept 'Focaccia met Australische fusionsalade' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood