Ontbijtbroodjes
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 20 g verse gist
- 100 ml yoghurt
- 200 g steengemalen, fijne tarwebloem (of andere ambachtelijke of biologische tarwebloem)
- 400 g biologische bloem
Bereiden
Meng de gist met de yoghurt en 500 ml koud water. Voeg vervolgens eerst een beetje bloem, dan 1 eetlepel zout, en dan pas de rest van de beide bloemsoorten toe, en roer met een houten lepel tot je een samenhangend deeg hebt. (Als je het zout er als eerste bij doet kan dat het rijzen van de gist hinderen.) Het deeg moet heel zacht en plooibaar zijn, maar ook een beetje vochtig.
Leg het deeg in een kom of plastic bak, dek de kom af met een deksel of theedoek en zet het deeg in de koelkast. Laat het minstens 12 uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast rijzen.
Neem het deeg de volgende dag uit de koelkast en laat het 1 uur staan om op kamertemperatuur te komen. Verwarm, voordat je de broodjes gaat bakken, de oven met bakplaat en al voor op 250 °C.
Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het met een spatel of paletmes in broodjes. Leg een vel bakpapier op de hete bakplaat, leg snel de broodjes erop en sluit de oven.
Bak de broodjes 10-12 minuten, of tot ze een goudbruin en heerlijk krokant korstje hebben. Laat ze voor het serveren even op een rooster afkoelen.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Ontbijtbroodjes' is afkomstig uit het kookboek...
Nordic Family Kitchen
Mikkel Karstad
Met 'Nordic Family Kitchen' haal je de natuur in huis. Chef-kok Mikkel Karstad heeft 73 gemakkelijk te maken, gezonde, duurzame en niet te vergeten heel smakelijke recepten verzameld. Met zijn gerechten is het altijd puur genieten met familie of
... lees verder © Uitgeverij Terra