Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eenpersoons Zweedse, Turkse of Elzasser (flammkuchen) platbroodjes
  • 300 ml crème fraîche
  • 1 potje (250 g) labneballetjes op olie (Midden-Oosterse winkel) of geitenkaasbollen op olie, uitgelekt
  • 2 kleine venkelknollen met groen, in dunne plakjes
  • 450 g groene asperges, schoongemaakt en over de lengte gehalveerd
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 1 pakje (300 g) gerookte zalm, in plakjes
  • ½ bosje dille, geplukt
  • 1 bakje (100 g) granaatappelpitjes
  • 80 g waterkers
  • hummus, losgeklopt, om erbij te serveren (optioneel)
  • 1 eetlepel gedroogde wilde venkelbloemen, ter garnering (optioneel)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Leg de platbroden op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met een laagje van de crème fraîche (houd iets van de randen vrij) en verkruimel er in grove stukken de labne overheen. Leg er de venkelplakjes en asperges kriskras op. Schenk er per platbrood 1 eetlepel olijfolie overheen. Bestrooi de broodjes met zeezoutvlokken en een draai peper.

Bak de platbroodjes in ongeveer 10 minuten in de oven goudbruin en krokant. Laat kort afkoelen.

Leg wat plakjes zalm op ieder broodje en garneer met de dille, granaatappelpitjes, waterkers, een lik losgeklopte hummus en eventueel wat wilde venkelbloemen.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm' is afkomstig uit het kookboek...

Asperges

'Asperges' geeft je 30 veelzijdige recepten met witte, groene en violette asperges, allemaal verrassend eenvoudig. Klassiek gekookt met beenham, ei en notenboter of gegrild op de barbecue. Van romige soep tot hartige aspergequiche, verwerkt in een

... lees verder

© Good Cook. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Overig brood tips