Couscous salade recepten
-
tip Couscous salade met paprika en groene kruiden
Vegetarisch, 10 min 8,0
-
tip Couscous salade met komkommer, paprika en koriander
Vegetarisch, 15 min 8,1
-
Couscous salade
Vegetarisch, 55 min 7,8
-
Couscous salade met bloemkool
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Couscous salade met gamba's en rode peper
Vis, 15 min 7,8
-
Couscous salade met gestoomde makreel
Vis, 40 min 7,4
-
Couscous salade met halloumi en gegrilde perzik
Vegetarisch, 25 min 8,5
-
Couscous salade met kruiden en walnoten
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Couscous salade met sardines
Vis, 25 min 7,5
-
Couscous salade met tomaten en avocado
Vegetarisch, 15 min 7,0
-
Couscous salade met witte tonijn en groene kruiden
Vis, 20 min 7,5
-
Maftoul salade (Palestijnse couscous salade)
Vegetarisch, 30 min 7,3
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Couscous salade
Laat voor een couscous salade de couscous een paar uur wellen in koud water met royaal citroen- of sinaasappelsap. Heb je niet zoveel tijd, neem dan warm of kokend water. Meng er als de couscous zacht is en al het vocht is opgenomen een mooie olijfolie door en schep er vervolgens royaal fijngehakte platte peterselie, munt en bieslook of heel fijngesnipperde rode ui door. En natuurlijk kleine blokjes komkommer en tomaat. Verwijder wel eerst de zaadjes. Maal er nog wat peper boven en voeg zout naar smaak toe. Laat de couscous salade een tijdje staan, zodat alle smaken op elkaar in kunnen werken.
Couscous salade recept
Meng 300 g couscous met 375 ml kokend water in een grote ovenschaal, dek de schaal af en laat de couscous ongeveer 5 minuten staan of tot het water is opgenomen. Maak de couscous los met een vork. Roer er 20 g boter door. Laat 10 minuten staan. Doe voor de dressing 1 eetlepel geraspte citroenschil, 60 ml citroensap, 60 ml olijfolie en 2 eetlepels fijngesneden ingelegde citroen in een afsluitbare pot en schud krachtig. Meng de couscous in een grote kom met 400 g kikkererwten, 50 g rozijnen, 50 g geroosterde pijnboompitjes, 100 g grof gesneden rucola, 100 g groene olijven en een half kopje fijngesneden bladpeterselie en de dressing.
Zomerse couscous salade
Kook 200 g couscous in groentebouillon of water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer intussen 100 g erwtjes en 100 g tuinbonen in kokend water tot ze net gaar zijn. Giet af en dompel ze in ijswater. Knijp de tuinbonen uit hun velletjes als je er de tijd voor hebt. Je kunt er ook ongeveer 100 g kleine courgettes aan toevoegen, in blokjes van 1 cm gesneden en een paar minuten in wat olijfolie gebakken tot ze licht gekleurd zijn. Vermeng voor de dressing de geraspte citroenschil met het sap van 1 citroen, 4 eetlepels olijfolie, een fijngesneden teentje knoflook en wat zout en peper. Schenk de dressing over de nog warme couscous en ga er met een vork doorheen tot je een luchtig geheel hebt. Laat afkoelen en schep er dan de groente en ongeveer 200 g gehalveerde kerstomaatjes doorheen, als je wilt. Voeg een handje van elk van deze kruiden toe: fijngesneden peterselie, basilicum, munt en koriander. Proef en voeg eventueel extra citroensap, zout en/of peper toe en dien op.
[ Beeld: Anna Kurzaeva | Shutterstock.com ]