Gevulde eieren met za'atar en chili
bereiden
Ingrediënten
- 6 grote eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel dikke yoghurt
- snufje gedroogde chilivlokken
- 1 theelepel za'atar, plus extra om te strooien
- 4 takjes koriander, fijngehakt
Bereiden
Kook de eieren hard, laat ze een minuut of twee afkoelen en pel ze.
Snijd de eieren voorzichtig doormidden, schep de dooiers eruit en doe ze in een kom. Hak twee van de eiwitten fijn en doe ze bij de dooiers. Prak de dooiers fijn en klop vervolgens de olijfolie, yoghurt en specerijen erdoor. Proef een hapje en breng de vulling naar wens op smaak.
Leg de halve eitjes op een groot bord en schep er een lepel van het romige dooiermengsel in. Maak de eitjes af met een snufje fijngehakte koriander en wat extra za'atar.
Opmerking
'Klassieke gevulde eieren zijn hardgekookt, doormidden gesneden en gevuld met de geprakte dooier, aangemaakt met mayonaise en smaakmakers zoals mosterd, chilipoeder of cayennepeper. Ik ben er echt dol op, maar door het gemak waarmee je er een Libanese draai aan kunt geven kon ik de verleiding niet weerstaan om de traditionele ingrediƫnten te vervangen door spul uit mijn geboorteland dat ik toch meestal in huis heb. Zo heb ik de mayonaise vervangen door zurige yoghurt en gebruik ik za'atar in plaats van hetere, westerse equivalenten.' - Tony Kitous
Kookboek
Het recept 'Gevulde eieren met za'atar en chili' is afkomstig uit het kookboek...
Comptoir Libanais Express
Tony Kitous & Dan Lepard
'Comptoir Libanais Express' bevat ruim 80 smaakvolle gerechten uit de traditionele Libanese en Noord-Afrikaanse keuken. Laat je inspireren door deze 'express'
... lees verder © Uitgeverij Terra