Raapstelensoufflé
bereiden
Ingrediënten
- 200 g raapstelen
- 50 g bio roomboter
- 50 g bloem + wat extra, om te bestuiven
- 300 ml biologische (half)volle melk
- 4 eieren, gesplitst
- snufje nootmuskaat
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestuif 6 soufflévormpjes dun met bloem. Hak de raapstelen fijn in de keukenmachine, met steeltjes en al, maar niet tot moes! Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem. Meng met de bloem en giet in gedeeltes de melk erbij. Blijf roeren met de garde totdat je een dikke saus hebt zonder klontjes. Haal van de warmtebron en roer er een voor een de eidooiers doorheen. Breng op smaak met een snufje zout en flink wat vers gemalen peper en nootmuskaat. Roer de Parmezaanse kaas en de raapstelen erdoorheen.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten helemaal stijf. Vouw eerst een beetje van het stijve eiwit door het raapstelenmengsel en daarna de rest. Zorg dat de lucht erin blijft! Verdeel over de soufflévormpjes en zet in het midden van de oven. Bak de soufflés in 25 minuten goudgeel. Doe de ovendeur niet open, want dan storten de soufflés geheid in. Zorg dat de rest van je diner klaarstaat en iedereen aan tafel zit voordat je de soufflés serveert.
Lekker met een heerlijke, groene salade en wat versgebakken brood.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Raapstelensoufflé' is afkomstig uit het kookboek...
De meisjes van de moestuin
Amber Carchedi & Reny Muller
Kweken, oogsten, koken en eten zijn de basics in het leven van 'De Meisjes van de Moestuin' - Amber Carchedi en Reny Muller. In dit boek laten zij zien dat het telen van je eigen groente en fruit niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn en dat je zeker
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Marleen van Es