Asperges met gamba's uit de wok
bereiden
Ingrediënten
- 300 g witte asperges, geschild
- 200 g groene asperges, geschild
- 200 g gamba's
- 1 oranje paprika
- 100 ml olijfolie
- woksaus voor kip
Bereiden
Snijd de geschilde asperges schuin in stukjes van ongeveer twee cm. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaaltje.
Houd de paprika boven een gasvlam tot de schil zwart geblakerd is (een oven van 200 °C doet het ook). Verwijder de geblakerde schil van de paprika, halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes.
Verhit de olijfolie in de wok en voeg er de gamba's aan toe. Gaar ze 1 minuut onder voortdurend roeren. Voeg de stukjes asperges toe en gaar ze eveneens onder voortdurend roeren (dat vergt een minuut of 5).
Voeg kort voor het einde van de gaartijd van de asperges de reepjes paprika toe en laat die even meegaren. Giet er een scheutje woksaus voor kip bij en breng alles op smaak met wat zout en versgemalen witte peper.
Kookboek
Het recept 'Asperges met gamba's uit de wok' is afkomstig uit het kookboek...
Het aspergeboek
Herman van Ham & Wiel Basten
Het enige complete boek dat de herkomst, teelt en bereiding van deze exquise groente beschrijft. Iedere beginner kan met het basisrecept en de eenvoudige
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckAsperges tips
Reacties op dit recept
- Karin Geprobeerd en heerlijk!
- margaret Ik heb het met asperges en sperziebonen en cocktailgarnaaltjes gemaakt, verder gewoon het recept. Met rijst, ei en komkommer gegeten en het was ook heerlijk.
- Joan Lekker recept. Ik heb meer paprika's gebruikt en deze met een gasbrander zwart geblakerd. Af laten koelen en daarna afgespoeld. Ging snel en goed.