Groene asperges met ei-curry

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Bevat per portie

525 kcal
20 g eiwit
43 g vet
15 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 kg groene asperges
  • 50 g boter
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 250 ml biogarde drink
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel koriander of peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Kook de asperges in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Pel de eieren en snijd ze in vieren.

Smelt de boter in een pan en fruit de ui met de kruiden even. Roer de biogarde, de crème fraîche en de bloem door elkaar. Roer dit mengsel door de gefruite ui. Schep de eieren erdoor en verwarm de curry nog ca. 2 minuten heel zachtjes. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de asperges af. Schep de asperges op vier borden en schep de ei-curry erover. Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

Het recept 'Groene asperges met ei-curry' wordt je aangeboden door . Beeld: Dasha Petrenko | Shutterstock.com

Asperges tips

Reacties op dit recept

  • Sophie Super lekker, al diverse malen gemaakt.
  • Marieke Lekker gerecht! Heb zelf aspergetips en sperziebonen gebruikt, rijst on the side. Zou aanraden om het wat frisser te maken middels het toevoegen van wat limoensap.