Geroosterde aubergine (melanzane fritte)
- 10 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 aubergines, in plakjes van ½ cm
- olijfolie
Voorbereiden
Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat ze 1 uur uitlekken.
Bereiden
Wrijf de plakjes aubergine schoon. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes goudbruin. Doe niet te veel ineens in de pan, omdat aubergine veel olie absorbeert. Breng de plakjes aubergine op smaak met zout en peper.
Kookboek
Het recept 'Geroosterde aubergine (melanzane fritte)' is afkomstig uit het kookboek...
Antipasti!
Eke Mariën
Wat kan de eetlust beter opwekken dan knapperige crostini's, een paar plakjes prosciutto, een schaaltje gevulde olijven of gemarineerde visjes? Voor de... lees verder
© Caplan Books