Rode bieten met room
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 klontjes boter
- 1 ui, gesnipperd
- 4 gekookte bietjes, in kleine stukjes
- 2 eetlepels suiker
- azijn
- 2 eetlepels zure room
Bereiden
Doe een klontje boter in de pan en fruit de ui.
Verwarm de bietjes al roerend met een klontje boter, suiker, azijn en flink wat versgemalen zwarte peper.
Doe de ui bij de bietjes en breng op smaak met zout. Serveer met zure room.
Opmerking
Jonge zomerbietjes zijn het lekkerst. Na een uur koken zijn ze gaar. Oudere bietjes hebben een langere kooktijd nodig en worden meestal voorgekookt verkocht.
Kookboek
Het recept 'Rode bieten met room' is afkomstig uit het kookboek...
Oerhollands
Manon Sikkel & Michiel Klønhammer
'Oerhollands' is een nieuwe visie op onze traditionele Hollandse keuken. Gerechten die onze ouders en voorouders maakten, maar dan aangepast aan deze tijd... lees verder
© Uitgeverij Becht