Bleekselderij recepten
-
tip
Gesmoorde bleekselderij
Vegetarisch, 45 min 7,9
-
tip
Gestoofde bleekselderij
Vegetarisch, 100 min 8,6
-
Bleekselderij met mascarpone en blauwaderkaas
Vegetarisch, 15 min 7,5
-
Bleekselderij salade met peer en geroosterd spek
Vlees, 25 min 7,8
-
Kaasbouillon met bleekselderij
Vegetarisch, 10 min 7,6
-
Kaassalade met bleekselderij en cashewnoten
Vegetarisch, 10 min 8,0
-
Krokant buideltje met bleekselderij en roomkaas
Vegetarisch, 15 min 7,3
-
Wraps met rosbief en bleekselderij
Vlees, 10 min 7,9
Bleekselderij
Bleekselderij smaakt heerlijk met appel (bijvoorbeeld in een waldorfsalade), citroen, peer, room, kaas (blauwschimmel, ricotta, roomkaas, gruyère), mayonaise, azijn, tomaat, ansjovis, rozijnen, amandelen, walnoten, pijnboompitten, bieslook, peterselie, tijm, witte wijn, tonijn uit blik, vis, cornedbeef, kip en lamsvlees.
Bleekselderij salade met ham en mandarijntjes
Maak 4 stengels bleekselderij schoon en verwijder de harde nerven met een dunschiller. Snijd de stengels in flinterdunne stukjes. Snijd 150 g ham in kleine blokjes. Giet 1 blikje mandarijnpartjes af. Hak 50 g walnoten grof. Roer in een kom 3 eetlepels kerriesaus en 2 eetlepels zure room door elkaar en schep de bleekselderij, ham, mandarijntjes en walnoten erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vervoer de salade in een afgesloten kom. ¹)
[ Bron: 'Van de groenteman' | redactie ¹) ]
[ Beeld: Tim UR | Shutterstock.com ]