Courgette gevuld met tofu
- 2 personen
- 45 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g tofu, in blokjes
- 150 ml vetarme groentebouillon
- 100 g rijst
- 20 g pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 500 g champignons, fijngesneden
- 20 g tomatenpuree
- tijm
- laurier
- cayennepeper
- 1 courgette
- 25 g magere, geraspte kaas (30+)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Marineer de blokjes tofu 20 minuten in de bouillon.
Kook intussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten al roerend in een pan met antiaanbaklaag.
Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en laat ze kleuren. Voeg de tomatenpuree en de tofu toe. Breng op smaak met tijm, laurier en cayennepeper.
Halveer de courgette in de lengte en hol de helften uit. Vul de courgettes met de tofu en werk af met de pijnboompitten en de kaas. Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Serveer de gevulde courgette met de rijst.
Kookboek
Het recept 'Courgette gevuld met tofu' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker slank koken
diverse auteurs
'Lekker slank koken' bevat aantrekkelijke en gezonde ideeën voor elke maaltijd en voor elke dag, met genoeg variatie voor vele weken. Na de uitgebreide inleiding... lees verder
© Standaard Uitgeverij