Gevulde puntpaprika's met ricotta en lamsgehakt
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 puntpaprika's
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje marjolein
- olijfolie
- 400 g lamsgehakt
- 200 g ricotta
- cayennepeper
- 100 g geraspte parmezaan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de paprika's schoon, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel en droog de marjolein. Snipper de blaadjes fijn.
Fruit de sjalot en de knoflook aan in wat olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak rul. Kruid met vier eetlepels gehakte marjolein, peper en zout.
Vul de paprika's met het gehaktmengsel. Meng de ricotta met twee eetlepels gehakte marjolein, wat cayennepeper, peper en zout. Lepel het mengsel op het gehakt en strooi er de parmezaan over. Bak de paprika's 20 minuten in de oven.
Kookboek
Het recept 'Gevulde puntpaprika's met ricotta en lamsgehakt' is afkomstig uit het kookboek...
Alles uit de oven
diverse auteurs
Wat maakt ovenschotels zo populair? Dat de oven een deel van het werk voor zijn rekening neemt, speelt natuurlijk mee. Maar ook de heerlijke geur en de smaak van de gerechten én de veelzijdigheid van het toestel zelf. Bakken en braden, gratineren... lees verder
© Uitgeverij Lannoo