Gevulde paddenstoelen met wilde rijst
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 grote paddenstoelen
- 100 g verse spinazie
- 250 g gare wilde rijst
- 3 tenen knoflook, geraspt
- 4 eetlepels panko
Bereiden
Snijd eerst de stelen van de paddenstoelen, zodat je de hoeden kunt vullen. Snijd de stelen in dunne repen en leg ze apart.
Stoom de spinazie een paar minuten boven een pan zacht kokend water. Leg de spinazie tussen twee vellen keukenpapier en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de spinazie, gesneden paddenstoelstelen, rijst en knoflook in een grote kom en voeg zout en peper toe. Verdeel het mengsel over de paddenstoelhoeden en strooi de panko erover.
Leg de paddenstoelen in de airfryer en bak ze 15 minuten op 180 °C tot de paddenstoelen gaar zijn, de vulling kokend heet is en de kruimels goudbruin zijn. Controleer ze af en toe tegen het eind van de bereidingstijd. Serveer ze met een groene salade en knapperig brood.
Opmerking
Ik serveer deze voedzame gevulde paddenstoelen graag met een groene salade en wat knapperig brood. De wilde rijst is heel smakelijk.
Kookboek
Het recept 'Gevulde paddenstoelen met wilde rijst' is afkomstig uit het kookboek...
Het ultieme airfryer kookboek
Clare Andrews
In meer dan 80 veelzijdige recepten laat 'Het ultieme airfryer kookboek' je zien dat de airfryer veel meer kan dan alleen friet bakken. Van doordeweekse maaltijden en heerlijke vleesgerechten tot hartige ontbijtjes, cakes en desserts. Met dit kookboek... lees verder
© Fontaine Uitgevers