Thoran van witte kool en wortel

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels neutrale olie (bv milde olijfolie)
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 3 grote milde gedroogde chilipepers, fijngesneden
  • handje verse kerrieblaadjes, geplukt van de stelen
  • ½ theelepel fijngemalen zwarte peper
  • 3 wortels, in blokjes
  • ¼ witte kool, in blokjes
  • halve kleine zoete rode ui, in blokjes
  • 100 g vers kokos, fijngeraspt

Bereiden

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin het mosterdzaad tot het begint te knetteren. Voeg dan de pepers en het kerrieblad toe, en na enkele seconden de zwarte peper.

Voeg zodra alles opspringt de wortel, de kool en de ui toe. Breng de groenten op smaak met zout en bak alles nog enkele minuten.

Meng het geraspte kokos erdoor, proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Eet de thoran warm met witte of bruine chapati.

Kookboek

Het recept 'Thoran van witte kool en wortel' is afkomstig uit het kookboek...

Stevie Parle's Real Kitchen

Stevie Parle

Spannend en vernieuwend als Ottolenghi, eerlijk en puur als The River Café: Stevie Parle is dé belofte van het moment. Stevie kookt eerlijke thuisgerechten... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer groenten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!