Zilt pannetje met herfst- en wintergroenten en wier
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 25 g verse gezouten zeespaghetti
- 150 g quinoa
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 180 g groene asperges
- olijfolie
- 150 g doperwtjes, vers of diepvries
- 1 theelepel gedroogd, gemengd wier (online verkrijgbaar)
- 100 g jonge bladspinazie
- een paar takjes rozemarijn
- voor het zeewierzout
- 2 eetlepels smaakgevers naar keuze: tijm, rozemarijn, oregano
- 2 theelepels specerijen naar keuze: gember, kerrie, kurkuma, komijn, paprikapoeder
- 100 g fleur de sel
- 1 eetlepel gedroogd, gemengd wier (online verkrijgbaar)
- 1 theelepel gedroogde dulse
Voorbereiden
Kies voor het zeewierzout 2 smaakgevers en 2 specerijen (1 eetlepel van elke smaakgever en 1 theelepel van elke specerij). Meng de gekozen ingrediënten, de fleur de sel en het wier. Bewaar het zout in een glazen pot en sluit die luchtdicht af. Strooi het zout over al je gerechten!
Bereiden
Spoel het zout van de zeespaghetti.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de sjalot en knoflook. Maak de asperges schoon. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de ui en de knoflook. Doe er de doperwtjes en de asperges bij. Schenk er een bodempje water bij zodat de groenten net niet onderstaan en voeg het gemengde wier toe. Dek de pan af en laat de groenten 5 minuten zachtjes koken. Er hoort nog wat vocht in de pan te blijven.
Voeg de bladspinazie en een scheutje olijfolie toe en laat de pan op het vuur tot de spinazie geslonken is.
Hussel tot slot de zeespaghetti, de rozemarijn, de quinoa en zeewierzout en peper door het gerecht. Doe dit voorzichtig, zodat de groenten mooi heel blijven.
Kookboek
Het recept 'Zilt pannetje met herfst- en wintergroenten en wier' is afkomstig uit het kookboek...
Zeewier & co
Julie Desnoulez
'Zeewier & co' biedt meer dan 60 heerlijke en eenvoudige recepten met diverse soorten zeewier, van lekkere snacks, spreads, hoofd- en bijgerechten tot en met desserts en biedt naast de recepten degelijke productinformatie, bewaartips en meer... lees verder
© Good Cook