Pompoen met salie, amandelen en Chaource van de barbecue
- 6 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 pompoen, medium formaat
- 100 ml olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 3 takjes salie, alleen de blaadjes, gesneden
- 200 g Chaource (of een andere zachte koeienkaas)
- 30 g geschaafde amandelen, even getoast
Bereiden
Snijd de pompoen in rechte plakken van gelijke dikte en verwijder de zaadjes.
Maak een marinade van olijfolie, honing en salie. Haal hier de pompoen doorheen.
Bestrooi de pompoen met zout en gril op de barbecue (180 °C, indirect vuur) aan beide zijden krokant. Zorg dat het vuur niet te hoog komt, zodat de pompoen vanbinnen gaar wordt.
Leg stukjes Chaource op de pompoen en laat nog een minuutje meegaren/smelten.
Strooi geschaafde amandelen over de pompoen en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Pompoen met salie, amandelen en Chaource van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Masterclass BBQ
Julius Jaspers
In 'Masterclass BBQ' laat Julius Jaspers aan de hand van 70 recepten zien dat je op de bbq oneindig kunt variëren. Julius Jaspers weet na het maken van verschillende bbq boeken precies welke winning recepten samen moeten komen in dit boek... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma