Pompoensalade met srirachayoghurt

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 kleine flespompoenen, geschild en in parten
  • 2 kleine rode uien, in vieren maar niet helemaal doorgesneden
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel rode chilivlokken
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 venkelknollen, in dunne plakjes
  • 400 g puylinzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • voor de koriandersalsa
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • grote hand korianderblad, plus wat extra voor de garnering
  • 1 groene chilipeper, fijngehakt
  • rasp en sap van 1 limoen
  • voor de srirachayoghurt
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel pikante sriracha (Thaise chilisaus)

Bereiden

Verhit de oven tot 200 °C (180 °C heteluchtoven).

Doe de pompoenen en rode uien in een grote braadslee en bedruppel ze met olie. Bestrooi ze met de komijn, de chilivlokken en het gerookte paprikapoeder en meng grondig. Zet alles 45 minuten in de oven, of tot de pompoen gaar en een beetje gekaramelliseerd is.

Maak intussen de salsa. Pureer de olie, koriander, chilipeper en limoen (rasp en sap) in een keukenmachine. Maak de srirachayoghurt door de yoghurt en de pikante saus te mengen. Roer er zout en peper door en houd apart.

Meng de venkel, linzen en kikkererwten in een grote kom en roer er de helft van de koriandersalsa door.

Verdeel de venkel, de linzen en het kikkererwtenmengsel over 4 borden en leg er de pompoen en uien op. Doe er een schep srirachayoghurt en de rest van de koriandersalsa bij. Bestrooi alles met korianderblad.

Extra benodigd

Keukenmachine

Opmerking

'Pompoenen zijn mijn favoriete groente om zelf te telen. Er zijn ongelooflijk veel soorten, vormen en maten, en het is fascinerend om te zien hoe de goudgele, flodderige bloemen uitgroeien tot stevige, zwaarwegende ballen in de herfst. Door pompoen te roosteren wordt de zoete smaak extra benadrukt. Het is een perfect, vlezig hoofdingrediënt, ideaal voor een salade zoals deze, zeker in combinatie met de spetterende koriandersalsa.' - Donal Skehan

Kookboek

Het recept 'Pompoensalade met srirachayoghurt' is afkomstig uit het kookboek...

Vers!

Donal Skehan

'Vers!' staat boordevol toegankelijke recepten waarvan er zeker een aantal in je vaste repertoire terechtkomen. Van chunky maaltijdsoepen bomvol... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Pompoen recept tips

Reacties op dit recept

  • IngeborgIk ga dit recept zeker binnenkort maken, lijkt me heerlijk. Maar wil wel maar vast aangeven dat het Donal is, zonder d.

    • redactie okoko receptenDank voor je scherpe blik, Ingeborg. Donal is weer Donal in plaats van Donald...

    reageren