Tandooripompoen met komkommerraita
- 2 personen
- 60 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 700 g pompoen (liefst kabocha), in parten, zonder pitjes
- 1 eetlepel tandooripasta
- 1 theelepel garam masala
- 2 eetlepels olijfolie + extra om te besprenkelen
- warme naan en korianderblaadjes, voor erbij
- voor de komkommerraita
- 280 g Griekse yoghurt
- 1 snackkomkommer, grof geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- sap van 1 limoen
Bereiden
Verhit de oven voor tot 200 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de pompoenparten in een enkele laag op de beklede bakplaat. Meng de tandooripasta, garam masala en olijfolie in een kom. Besprenkel de pompoenparten hiermee en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze 40 minuten of tot ze zacht zijn in de oven.
Meng voor de komkommerraita de yoghurt, komkommer, knoflook en het limoensap in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe en sprenkel er een beetje olijfolie over.
Leg de pompoen op een schaal. Eet de pompoen op de naan, bestrooid met wat koriander, en met de raita.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
Tandooripasta wordt meestal met kip gecombineerd, maar doet het ook heel goed met groenten. Probeer deze mix ook eens met aubergine en bloemkool.
Kookboek
Het recept 'Tandooripompoen met komkommerraita' is afkomstig uit het kookboek...
delicious. elke dag bijzonder!
Phoebe Woods
'delicious. elke dag bijzonder!' geeft je inspiratie om van elke maaltijd iets bijzonders te maken. Of het nu gaat om een ontbijt dat je 's avonds al voorbereidt, een dag vegetarisch kookt, eenvoudig iets bakt van bladerdeeg of een origineel eenpansmaal op tafel zet... lees verder
© Fontaine Uitgevers