Rode kool steaks met hazelnoot en granaatappelpitten
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 rode kool
- olijfolie
- 40 g hazelnoten
- verse munt, voor het serveren
- granaatappelpitjes, voor het serveren
- voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- chiliflakes, naar smaak
- 10 blaadjes munt, fijngesneden
- geraspte schil en sap van 1 limoen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snij de kool doormidden door de stronk. Snij van deze helften steaks van ca. 2-3 cm dik. Kwast beide kanten in met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster 50-60 minuten tot de koolschijven gaar zijn en krokante randjes hebben. Keer halverwege met een spatel. Check na 45 minuten of de steaks gaar zijn. Een mes of een metalen prikker moet er makkelijk doorheen gaan.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof.
Meng de ingrediënten voor de dressing en druppel over de steaks.
Garneer met hazelnoot, munt en granaatappelpitjes.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Dit recept voor slow roasted rodekool is een subtiel zoetig en zurig hoofdgerecht. Gooi de snijdsels die eraf gevallen zijn niet weg, maar maak er een pickle van of stop de volgende dag tussen je lunchbroodje.' - Marjolijn Rosendaal
Kookboek
Het recept 'Rode kool steaks met hazelnoot en granaatappelpitten' is afkomstig uit het kookboek...
Gegrild & geroosterd
Marjolijn Rosendaal & Anya van de Wetering
Na een aantal seizoenen in de ban te zijn geweest van hoge vlammen, stoere leren schorten en grote hompen vlees vinden Marjolijn en Anya het tijd voor een lichtere versie van grillen en roosteren. Dat kan het hele jaar door: buiten op de barbecue, de kamado... lees verder
© Uitgeverij Terra