Rode kool salade met kipspies
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- ½ rode kool
- 3 eetlepels gehakte dille
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 200 g feta
- 1 granaatappel
- voor de kipspiesen
- 400 g kipfilets
- 2 theelepels komijn
- 1 snufje cayennepeper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereiden
Schaaf voor de salade de rode kool fijn met de kaasschaaf. Meng de kool met dille, olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd voor de spiesen de kipfilets in stukjes. Meng de kruiden, olie, knoflook en wat zout. Leg de stukjes kip erin en schep om.
Rijg het vlees aan de satéprikkers. Bak ze ca. 5 minuten rondom in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Breek de feta in stukjes en schep vlak voor het opdienen door de salade.
Snijd de granaatappel in tweeën en hol de helften uit, bijvoorbeeld met de steel van een lepeltje. Verwijder de witte vliesjes. Strooi de pitjes over de salade. Serveer met kipspies.
Extra benodigd
4 satéprikkers
Kookboek
Het recept 'Rode kool salade met kipspies' is afkomstig uit het kookboek...
Meer dan 80 spannende salades
Caroline Hofberg
Geniet in de lente en zomer van heerlijke salades met nieuwe aardappels, asperges en verse vruchten. Rode bieten, pastinaken, knolselderij en niet te ver... lees verder
© Kosmos uitgevers