Salade van rode kool met pecannoten en gorgonzola
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,9
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- ½ rode kool
- 100 ml rodewijnazijn
- 60 g rietsuiker
- 50 g pecannoten
- 100 g pitloze druiven
- 175 g gorgonzola
- voor de hazelnootdressing
- 150 ml wittewijnazijn
- 1 middelgrote ui
- 3 teentjes knoflook
- 90 ml honing
- ½ eetlepel mosterd
- 1 theelepel zout
- 270 ml hazelnootolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de harde kern uit de rode kool en snijd de kool in zeer dunne plakjes.
Breng azijn, 700 ml water, rietsuiker, peper en een snufje zout aan de kook en laat de suiker oplossen. Doe de kool in een kom en giet het azijnmengsel eroverheen. Roer alles goed door elkaar heen en laat het 5 minuten staan. Giet het over in een vergiet en laat het afkoelen.
Rooster de pecannoten 8 minuten in de oven, laat ze afkoelen.
Halveer de druiven en snijd de kaas in plakjes of in blokjes, zoals je mooi vindt.
Doe alle ingrediënten voor de hazelnootdressing, met uitzondering van de hazelnootolie, in de keukenmachine en laat de machine 1 minuut draaien. Voeg de hazelnootolie in een dun straaltje toe.
Schep de druiven, de noten en zoveel dressing als je lekker vindt door de rode kool, en leg de kaas erbovenop.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Salade van rode kool met pecannoten en gorgonzola' is afkomstig uit het kookboek...
Zoete & hartige heerlijkheden
Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks
Voor iedereen die van een bijzonder ontbijt, een verrukkelijke lunch of een originele high tea houdt, biedt dit boek tal van inspirerende recepten. Allemaal gemaakt... lees verder
© Uitgeverij Terra